לכבוד שבת • מיקי שמו מגיש: עוגיות מלוחות דקות

    מיקי שמו No Comments on לכבוד שבת • מיקי שמו מגיש: עוגיות מלוחות דקות
    17:55
    05.05.24
    צבי טסלר No Comments on יותר מעשור אחרי ההחלטה: תצא לדרך הקמת בית חולים חדש בנגב

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מתכון חדש של עוגיות מלוחות דקות מהקונדיטור מיקי שמו

    המצרכים:

    1 כוס קמח לבן
    ½1 כוס קמח מלא (140 גרם)
    2/3 כוס מים ( 160 מ"ל +כף מים)
    1 ביצה בגודל L
    3 חלמונים
    1 כף מלח (15 גרם)
    ½ כוס שמן זית (100 מ"ל)

    אופן ההכנה:

    1. לשים את כל החומרים יחד במערבל מזון, עם וו הגיטרה למשך 2 – 3 דק' במהירות איטית – בינונית.
    2. דואגים שהבצק מחובר ואחיד, ועוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר למשך חצי שעה.
    3. מרדדים את הבצק דק מאוד, על גבי משטח עבודה מקומח או בין שתי ניירות אפייה.
    4. בעזרת מזלג מחוררים את הבצק וחותכים לריבועים או מלבנים, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
    5. אופים בתנור מחומם מראש לחום של 170 מעלות, למשך 18 – 20 דק'.

    הערות נוספות למתכון:

    • ניתן לעשות שימוש בחלמונים מבושלים ליצירת הבצק ולהעביר אותם דרך מסננת, כך שהם עיסה מתפוררת בעת הערבול, חלמונים מבושלים מוסיפים למרקם טוב לעוגיות.

    • ניתן להמיר כמעט כל מתכון שנעשה בו שימוש בחמאה לשמן, כשלוקחים בחשבון ש- 20% מהחמאה היא מים ולכן בהמרה מחמאה לשמן, יש להפחית כ- 20% מכמות השומן.



    0 תגובות